2024 KFN International Symposium and Annual Meeting Advances in
Farm to Table Technologies
for Human Health

Oct. 23 (Wed) – 25 (Fri), 2024
ICC JEJU, Jeju Island, Korea

Presentation Guide

Please submit your abstract after pre-registration as a member to participate in poster presentations, oral presentations by graduate students, and product development contests. Please make sure to check the submitted abstract through the Abstract Application Check, and you can edit the abstract within the application period. Please keep the final date in mind to avoid any misunderstanding.



Competition for Poster Presentations

When submitting an abstract for poster presentation, the best presentation award will be selected and awarded for papers that have applied for the competition.




Oral Presentation by Graduate Students

For oral presentations by graduate students, 8~10 doctoral papers and 10~12 master’s papers will be selected as subjects for presentation (to be announced individually) after reviewing the contents of the submitted abstracts in advance, such as the originality of the research, the clarity of the results, and the possibility of academic/industrial contribution. If you are not selected as the oral presentation, it will be changed to a poster presentation and you will be considered as a competition applicant. When applying for the oral presentation, please register the abstract online including the purpose of the study, method, result, conclusion, etc. in sentences or pictures (within 4 pages or less) and attach it as a separate file. The Best Presentation Award will be selected and awarded for the oral presentations by graduate students.



Product Development Contest

The product development contest selects oral presentation applicants from undergraduate and graduate students related to food and nutrition majors through a preliminary evaluation on the creativity of research, connection with the food industry, scientific systematicity of research and development, and completeness of product development. After an oral presentation (25th of Oct., Fri), awards will be given to excellent presentation teams. When applying for a product development contest, register the abstract online and describe the necessity of product development (connection with industry), content of development (method and result), expected effect (academic, industrial), etc. within 3 pages (Do NOT include preliminary/experimental data) and attach it as a separate file. Teams that have passed the preliminaries will be notified individually on 25th of Sep. (Wed), and if they do not pass the preliminaries, they will be changed to poster presentation and registered as competition applicants.



  • Contact: Dr. Wan Heo at Seowon University (e-mail: heowan11021@gmail.com)


Notice for recommendation of a young scientist for a special talk

The speaker for a young scientist special talk is a young scientist who has been in the last 7 years after obtaining a doctoral degree and is recommended by him/herself or a member of the Korean Society of Food Science and Nutrition. When recommending, please pre-register, register the abstract (English, 2,500 words or less) online, and attach the speaker's Curriculum Vitae (download)download a separate file. Due to time limit for session, the number of presentations is limited.



포스터발표, 대학원생 구두발표 및 제품개발경진대회에 참여하실 회원께서는 사전등록을 하신 후 초록을 제출해 주시기 바랍니다. 제출하신 초록은 초록접수확인을 통해 반드시 확인하시기 바라며 초록 수정은 접수 기간 내에서 가능합니다. 마감 일자를 유념하시어 착오 없으시길 바랍니다.



포스터발표 Competition

포스터발표 초록 제출 시 competition을 신청한 논문을 대상으로 우수발표상을 선정하여 시상할 예정입니다.




대학원생 구두발표

대학원생 구두발표는 연구의 독창성, 결과의 명확성, 학문적∙산업적 기여 가능성 등 신청한 초록의 내용을 사전 검토하여 박사 8~10편, 석사 10~12편을 발표대상으로 선발하며(개별 공지 예정), 발표자로 선발되지 않을 경우 포스터발표로 변경되고 competition 신청자로 간주됩니다. 구두발표 신청 시 초록은 온라인으로 등록하고 연구목적, 방법, 결과, 결론 등의 내용을 문장 또는 그림(4쪽 내외)으로 작성하여 별도 파일로 첨부하시기 바랍니다. 대학원생 구두발표를 대상으로 우수발표상을 선정하여 시상할 예정입니다.



제품개발경진대회

제품개발경진대회는 식품 및 영양 전공 관련 대학(원) 재학생을 대상으로 연구의 창의성, 식품산업과의 연계성, 연구개발의 과학적 체계성, 제품개발 완성도 등에 대한 사전 평가를 거쳐 발표대상으로 선발하고 구두발표(10/25, 금)를 거쳐 우수 발표팀에 대하여 시상할 예정입니다. 제품개발경진대회 신청 시 초록은 온라인으로 등록하고 제품개발의 필요성(산업과의 연계성), 개발내용(방법 및 결과), 기대효과(학술적, 산업적) 등에 대하여 3쪽 이내로 기술(데이터는 지면 제한에서 제외)하여 별도 파일로 첨부하시기 바랍니다. 발표대상으로 선발된 예선통과 팀은 9월 25일(수)에 개별 공지할 예정이며 예선을 통과하지 못한 경우 포스터발표로 변경되고 competition 신청자로 자동 등록됩니다.



  • 문의: 서원대학교 허완 교수 (e-mail: heowan11021@gmail.com)


신진과학자 특별강연 연사 추천 안내

신진과학자 특별강연의 연사는 박사학위 취득 후 7년 이내의 신진과학자로서 한국식품영양과학회 회원을 대상으로 추천을 받습니다. 본인의 신청(자천) 또는 학회 회원 추천으로 접수되며, 추천 시 사전등록을 하신 후 초록(영문, 2,500자 이내)은 온라인으로 등록하고 연사의 이력서(다운로드)download는 별도 파일로 첨부해 주시기 바랍니다. 세션 시간이 한정되어 있어 발표 편수가 제한됩니다.